OYUNCAKLARIN ÇOCUK GELİŞİMİ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

Bizimde bildiğimiz gibi oyunlar, ve oyuncaklar hayatın birer anlamı oldu. Kalitesiz seçilen oyuncaklar cocukları da derinden etkilemektedir. Bilinçle alınan oyuncaklar ise coçuklarımıza bircok etkili mesaj vermektedir. Bazen düşünürüz nerde o eski bayramlardaki dogal oyuncaklar diye.Yeni nesil coçukların gecirdikleri zamanı degerlendiremediklerini gözlemliyoruz. Coguzamanlarını bilgisayarda ve palystaionla yada nit sanal oyunlar oynuyarak degerli zamanlarını boşa geciyolar.Bunun yerine oturup kitap okusalar daha iyi lour bence. Bu konuya örnek vercek olursak Bu davaranışları ilk ögrertim cagına gelmiş cocukların sergiledigini rahatlıka göre biliriz.

Cocuklarımızın üzerinde etki bıraka bilecek oyuncaklar almaya özen gösterelim.Bunun yerine cocugumuzun zekasını geliştiricek oyuncaklar alalım.cocuklarımzı uygunsuz sitelerden ve oyunlardan uzak tulaım birde bilgisayarı kendi odasına degilde oturma odasına kurmaya özen gösterelim. Cocuklarımızı ders haricinde araştırmayapması icin kullanmasını saglayalım bilgisayarı.

Cocuklarımıza kötü oyuncalar almak yerine onların zekalarını geliştirebilcek oyuncaklar alalım örnek vercek olursam: yapboz, scrabble , zeka küpü, Matematiksel, mantıksal ve görsel zeka geliştirici oyunlar oyun hamuru ,çamur, toprak, kagıt meyve kurturlmuş yicekler kullanıp cogumuzun boyama teneginide geliştirmiş oluruz.

Dosyalar

9. kalkınma Planı.İş Planı.Kosgeb destekleri 1.Kosgeb destekleri 2.Kosgeb arge destekleri.Kosgeb Tekmerleri.Motivasyon.Hayaller.Tübitak teydeb destekleri.Oslo Klavuzu Işığında Yenilik.Frascati Klavuzu Işığında Ar-Ge.Problem Çözme Teknikleri.Proje Yönetimi.Toplam Kalite Yönetimi.Matriks Organizasyonlar.Fikri Mülkiyet Hakları.Marka nedir?.Marka başvurusu.Marka koruma.Bitki Islahçı Hakları.Patent Bilgisi.Verimlilk.6.çerçeve programı.Kobilerin 6.çerveve programına katılımı.6.çeçeve programında uluslararası işbirliği.
6.çerçeve programı projesi hazırlama .6.çerçeve programı projesi sunma ve değerlendirme.Finansal Analiz.Örnek Finansal Analiz.Finansal Başarısızlık.Sermaye Piyasası Kurumu.İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi.AB'ye Özel sektörün intibakı.AB Çevre Müktesebatı.Stratejik Planlama.Bilgi Toplumu Stratejisi.Tarım Stratejileri.Kriz Yönetimi .EU Lobbying.Bilgi ekonomisinin reddettikleri.Teknokentler.Bilgi Ekonomisi.E-Ticaret'e Davet.TİKA Teknik Yardım Projeleri.Fikri Mülkiyet Hakları.Proje Yönetimi.Endüstriyel Tasarım Tescili.Tübitak Proje Destek Süreci.Pazar Araştırması ve Planlaması.Örgüt Yönetimi.Makale Yazma.Bilimsel Araştırma Teknikleri.


Yurtdışı Pazarları
Azerbaycan. Moğolistan. Türkmenistan. Kırgızistan. Kazakistan. Özbekistan. Ukrayna. Moldava. Romanya. Gürcistan. Makedonya. Bosna-Hersek.


Vizyon 2023 Teknolojik Öngörüleri
Strateji Belgesi. Üretim. Tasarım. Savunma Havacılık Uzay. Nano. Mekatronik. Malzeme. Enerji ve Çevre. Biyoloji ve Genetik. Bilişim.

Genel Bilgiler

FELSEFE
Dinler Tarihi.Atatürkçülük.
BİLİM
TOPLUM Dunya ekonomi tarihi.GIDA ÇEVRE SAĞLIK TARIM Bitki Islahı.MALZEME TEKNOLOJİ Nano Teknoloji.Bilgisayar Ağ Temelleri.ENERJİ TAŞIMACILIK UZAY Yıldızların İç Yapısı ve Evrimi.
SANAT
ROL MÜZİK EDEBİYAT YEMEK Denizlerimizdeki Balıklar.
SPOR
YAZ KIŞ MÜCADELE