Home Office Engelli Projesi

THY, Fortis, Hyundai gibi alanında lider firmalara çağrı hizmeti veren MTC (Metropol Telecommunication Center), 3 aydır sürdürdüğü 'Home Office Engelli Projesi' ile birçok engelli vatandaşa iş imkanı sunuyor.


Proje, işe kabul edilen engelli vatandaşların evlerine kurulan bilgisayar sistemi ile günün belirli saatlerinde gelen çağrıları cevaplamalarını ve böylelikle iş sahibi olmalarını sağlıyor. Verdiği hizmetler arasında; çağrı merkezi hizmeti, firmalar için out band, yani; var olan müşteri bilgileri üzerinden yapılan bilgilendirme ve müşteri memnuniyeti hizmeti de olan MTC, evlerinden çalışan engellilere de bu konular hakkında ayrıntılı bir eğitim veriyor.


Hayati Gönüllü tarafından kurulan MTC'nin projesine başvuran engelliler ıo gün süren bir eğitimden geçtikten sonra evlerinde çalışmaya başhyorlar. Eğitim süresince ulaşım ve diğer giderler de şirket tarafından karşılanıyor. Kendisi de bir engelli olan MTC Proje Yöneticisi Uğur Tokmak projeyle ilgili olarak, "Engelli insanların hayatla olan bağlarının kopmasını asla istemiyoruz, aynca bütün gün evde oturup hiçbirşey yapmayarak bunalıma girmelerini de istemiyoruz.

O yüzden proje bizim için çok önemli. Yasa gereği şirketlerin kapasitelerinin % 6'sı kadar engelli çalıştırması veya belli bir miktarda İstanbul'da yaşayan ve evlerinden çalışmak isteyen tüm engelliler bu projeye katılabilirler.


Çoğu şirket vergi ödemeyi seçerken, biz engelli insanlara iş imkanı sunuyoruz. Yani hem vergi ödemiyoruz hem de engelli olmanın verdiği güvensizliği ortadan kaldırıyoruz.


Böylece geçim sıkıntısı içinde yaşayan engelli dostlarımız da iş sahibi oluyorlar" diyor.
Home Office Engelli Projesi iş başvurularının yüzde 50'si

MTC'ye ulaşmak için: Tel: (212) 2910506

Şişli Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi Tel:(212)2325300 bünyesinde faaliyet gösteren 'Engelliler Koordinasyon Merkezi' tarafından alınıyor ve MTC'ye iletiliyor.


Proje kapsamında işe almanlar başlangıç ücreti olarak 650 TL alıyorlar ancak yüksek performans gösterenler için bu miktar 2 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Home Office Engelli Projesi başvuru kabulüne devam ediyor.


1 yorum:

Adsız dedi ki...

Home office engelli projesi sadece istanbulla sınırlı kalmamalı bunun için ne yapılabilir?

Dosyalar

9. kalkınma Planı.İş Planı.Kosgeb destekleri 1.Kosgeb destekleri 2.Kosgeb arge destekleri.Kosgeb Tekmerleri.Motivasyon.Hayaller.Tübitak teydeb destekleri.Oslo Klavuzu Işığında Yenilik.Frascati Klavuzu Işığında Ar-Ge.Problem Çözme Teknikleri.Proje Yönetimi.Toplam Kalite Yönetimi.Matriks Organizasyonlar.Fikri Mülkiyet Hakları.Marka nedir?.Marka başvurusu.Marka koruma.Bitki Islahçı Hakları.Patent Bilgisi.Verimlilk.6.çerçeve programı.Kobilerin 6.çerveve programına katılımı.6.çeçeve programında uluslararası işbirliği.
6.çerçeve programı projesi hazırlama .6.çerçeve programı projesi sunma ve değerlendirme.Finansal Analiz.Örnek Finansal Analiz.Finansal Başarısızlık.Sermaye Piyasası Kurumu.İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi.AB'ye Özel sektörün intibakı.AB Çevre Müktesebatı.Stratejik Planlama.Bilgi Toplumu Stratejisi.Tarım Stratejileri.Kriz Yönetimi .EU Lobbying.Bilgi ekonomisinin reddettikleri.Teknokentler.Bilgi Ekonomisi.E-Ticaret'e Davet.TİKA Teknik Yardım Projeleri.Fikri Mülkiyet Hakları.Proje Yönetimi.Endüstriyel Tasarım Tescili.Tübitak Proje Destek Süreci.Pazar Araştırması ve Planlaması.Örgüt Yönetimi.Makale Yazma.Bilimsel Araştırma Teknikleri.


Yurtdışı Pazarları
Azerbaycan. Moğolistan. Türkmenistan. Kırgızistan. Kazakistan. Özbekistan. Ukrayna. Moldava. Romanya. Gürcistan. Makedonya. Bosna-Hersek.


Vizyon 2023 Teknolojik Öngörüleri
Strateji Belgesi. Üretim. Tasarım. Savunma Havacılık Uzay. Nano. Mekatronik. Malzeme. Enerji ve Çevre. Biyoloji ve Genetik. Bilişim.

Genel Bilgiler

FELSEFE
Dinler Tarihi.Atatürkçülük.
BİLİM
TOPLUM Dunya ekonomi tarihi.GIDA ÇEVRE SAĞLIK TARIM Bitki Islahı.MALZEME TEKNOLOJİ Nano Teknoloji.Bilgisayar Ağ Temelleri.ENERJİ TAŞIMACILIK UZAY Yıldızların İç Yapısı ve Evrimi.
SANAT
ROL MÜZİK EDEBİYAT YEMEK Denizlerimizdeki Balıklar.
SPOR
YAZ KIŞ MÜCADELE