Astronomiye merak saran fırıncı ustası Abdülkadir Topkaç, destek verilmesi halinde önemli araştırmalara imza atabileceğini savunuyor.


İlkokul mezunu Abdülkadir Topkaç, kentin en yoksul semtlerinden Alipaşa’da yalnız yaşıyor. Kapısının üzerindeki Satürn resmi, Topkaç’ın evini diğerlerinden farklı kılıyor.

Topkaç, 16 yıl önce astronomiye merak sarmış. Ay’ın dünya ekseni etrafındaki dönüşünü merak eden Topkaç, önce bunu dürbünle izlemiş. Daha sonra 13’lük bir teleskop almış.

Kendi çapında amatör olarak yaptığı araştırmalarda, Ay’ın dünya etrafındaki dönüşünün dairesel olmadığını saptadığını belirten Topkaç, “Ay, Dünya etrafında dönerken zik zaklar çiziyor. Tıpkı bir yılan kıvrımı gibi. Ay’ın siyanodal hareketini 1992 yılında hem TÜBİTAK Ulusal Gözlem Evi’ne, hem de Amerikan Uzay Havacılık Dairesi’ne (NASA) bildirdim. Uzmanlar ilgilendiler, NASA’dan bazı kitaplar geldi. Ancak İngilizcem olmadığı için ilişkileri geliştiremedim” dedi.

Alipaşa semtindeki gecekondusunda, uzaydaki hareketleri izlemeye devam eden Topkaç, 6 yıl önce eşi ve 8 çocuğu tarafından terkedilmiş. Çalışmalarının çevre tarafından yadırgandığını ve kendisine “deli” dendiğini belirten Topkaç, her sağlıklı insanın doğuştan yetenekli olduğunu, bunu keşfetmenin önemli olduğunu savundu.

Diyarbakır’daki Dicle Üniversitesi’nde astronomiyle ilgili bölüm olmadığı için çalışmalarını değerlendiremediğini dile getiren Topkaç, bilim adamlarının çizimlerine bir açıklama getirmek istemediğini ileri sürdü.

Gökyüzünde bir terazinin varlığını iddia eden Topkaç, “Gökyüzünde bir terazi var. Dünya ağırlık birimi, güneş kilo, ay ise gram görevini yapıyor. Bunları çizdim. Ancak uzmanlar bu konuya bir açıklama getirmek istemiyor. Ne ‘Evet’ diyorlar, ne de ‘Hayır’. İnsanlar çalışmalarıma sahip çıkarak, kendi işleriymiş gibi davranıyorlar. Bu da beni rahatsız ediyor” diye konuştu.

Fırıncı ustası Topkaç, 35-40’lık bir teleskop ve diğer teknolojik imkanlara sahip olması durumunda, kara delikleri inceleyebileceğini ve bu alanda ülkeye hizmet etmek istediğini söyledi.

Hiç yorum yok:

Dosyalar

9. kalkınma Planı.İş Planı.Kosgeb destekleri 1.Kosgeb destekleri 2.Kosgeb arge destekleri.Kosgeb Tekmerleri.Motivasyon.Hayaller.Tübitak teydeb destekleri.Oslo Klavuzu Işığında Yenilik.Frascati Klavuzu Işığında Ar-Ge.Problem Çözme Teknikleri.Proje Yönetimi.Toplam Kalite Yönetimi.Matriks Organizasyonlar.Fikri Mülkiyet Hakları.Marka nedir?.Marka başvurusu.Marka koruma.Bitki Islahçı Hakları.Patent Bilgisi.Verimlilk.6.çerçeve programı.Kobilerin 6.çerveve programına katılımı.6.çeçeve programında uluslararası işbirliği.
6.çerçeve programı projesi hazırlama .6.çerçeve programı projesi sunma ve değerlendirme.Finansal Analiz.Örnek Finansal Analiz.Finansal Başarısızlık.Sermaye Piyasası Kurumu.İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi.AB'ye Özel sektörün intibakı.AB Çevre Müktesebatı.Stratejik Planlama.Bilgi Toplumu Stratejisi.Tarım Stratejileri.Kriz Yönetimi .EU Lobbying.Bilgi ekonomisinin reddettikleri.Teknokentler.Bilgi Ekonomisi.E-Ticaret'e Davet.TİKA Teknik Yardım Projeleri.Fikri Mülkiyet Hakları.Proje Yönetimi.Endüstriyel Tasarım Tescili.Tübitak Proje Destek Süreci.Pazar Araştırması ve Planlaması.Örgüt Yönetimi.Makale Yazma.Bilimsel Araştırma Teknikleri.


Yurtdışı Pazarları
Azerbaycan. Moğolistan. Türkmenistan. Kırgızistan. Kazakistan. Özbekistan. Ukrayna. Moldava. Romanya. Gürcistan. Makedonya. Bosna-Hersek.


Vizyon 2023 Teknolojik Öngörüleri
Strateji Belgesi. Üretim. Tasarım. Savunma Havacılık Uzay. Nano. Mekatronik. Malzeme. Enerji ve Çevre. Biyoloji ve Genetik. Bilişim.

Genel Bilgiler

FELSEFE
Dinler Tarihi.Atatürkçülük.
BİLİM
TOPLUM Dunya ekonomi tarihi.GIDA ÇEVRE SAĞLIK TARIM Bitki Islahı.MALZEME TEKNOLOJİ Nano Teknoloji.Bilgisayar Ağ Temelleri.ENERJİ TAŞIMACILIK UZAY Yıldızların İç Yapısı ve Evrimi.
SANAT
ROL MÜZİK EDEBİYAT YEMEK Denizlerimizdeki Balıklar.
SPOR
YAZ KIŞ MÜCADELE