“Tıklat”tı, 50 Bin YTL “Kazan”dı!

Üyeleri ile interaktif iletişimin önemine inanan Yenibiriş ve Sen de Yolla tarafından düzenlenen 50 bin YTL ödüllü reklam filmi yarışması sona erdi. Yarışmada birinci olmayı başaran “warnerblade” rumuzlu Burak Bakay‘ın videosu “Hızlı ve Eğlenceli Bir Reklam”, bir ayda 468.413 farklı kişi tarafından 2.442.320 kez tıklandı ve rakibi olan 89 videoyu geride bırakmayı başardı. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri, 5 Temmuz’da Hürriyet Medya Towers Çetin Emeç Salonu’nda düzenlenen ödül töreninde verildi.

Yenibiriş ve Sen de Yolla’nın hazırladıkları “Sen de Yolla Yenibiriş Filmi, Tıklat Kazan 50.000 YTL’yi” sloganlı reklam yarışmasında dereceye girenler açıklandı. Haziran ayı boyunca yayında olan videolar arasında en çok tıklanma başarısını gösteren “Hızlı ve Eğlenceli Bir Reklam” isimli video, “warnerblade” rumuzlu yarışmacı Burak Bakay’a 50.000 YTL’lik para ödülünü kazandırdı. Bugünün ve geleceğin mecrası olarak tanımlanan dijital platformda kendi alanında bir “ilk” olan yarışmada, Burak Bakay ve arkadaşlarının çektikleri video bir ay gibi kısa bir sürede 468.413 farklı kişi tarafından izlendi. Bu başarıda, birinci olan ekibin, profesyonel iş yaşamında pazarlama taktiklerini de “iş”in bir parçası olarak görmesi ve içerikle birlikte sunumun önemini kavraması da etkili oldu.

Ödül töreni 5 Temmuz Perşembe günü Hürriyet Medya Towers Çetin Emeç Salonu’nda yapıldı. Birinciliği kazanan yarışmacı, ödülünü Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’ün elinden alırken; kategori birincilerine de ödüllerini Reklamcılar Vakfı Koordinatörü Fisun Bargu Soner (En İyi Animasyon), Hurriyet.com.tr Genel Yayın Yönetmeni ve Hürriyet Gazetesi Yazarı Fatih Çekirge (En Orijinal Fikir), Yenibiriş Genel Müdürü Deniz Ceylan Kılıçlıoğlu (En İyi Film ve En İyi Kolaj), Blue Jean Dergisi Yayın Yönetmeni ve Yüksek Sadakat müzik grubu üyesi Kutlu Özmakinacı (En İyi Müzik) verdi.

İnternet üzerinden yapılan pazarlama kampanyaları arasında bir ilk olan yarışmaya 242 video katıldı, bunlardan şartlara uygun 90 tanesi yayına alındı. Tüm videolar toplam 26 milyon kez görüntülendi.

“Hızlı” senaryo, “hızlı” çekim
Yarışmada birinciliği kazanan “Hızlı ve Eğlenceli Bir Reklam” videosunda kahraman, işsiz, arabasını çok seven özel bir şoför. Aracını temizlerken bir yandan da Yenibiriş’teki ilanları takip ediyor, gördüğü bir ilana hızla başvuru yapıyor. Filmin sonrası da tamamen hız üzerine kurulu. Filmin yaratıcısı Burak Bakay, böyle bir kurgu hazırlamasının nedenini şöyle açıklıyor: “İzleyiciyi sıkmadan, fikri başarıyla verebilecek bir senaryo düşündüm. Yenibiriş’in diğer iş arama yöntemlerinden ve rakiplerinden temel farkının hız olduğunun bilincindeydik. Bu yüzden hızlı bir şeyler yapmaya çalıştık. Çekimler özel izin alınarak Bilkent Üniversitesi’nde yapıldı. Filmimizde ses ve görüntü efektleri, 3 boyutlu animasyon kullandık. Senaryo olarak da Luc Besson’un Taxi ve Transporter filmlerinden etkilendik.”

warnerblade rumuzlu Burak Bakay ve ekip arkadaşları, yaklaşık 5 senedir kısa film ve video ile ilgili çalışmalara imza atıyor. Türkiye ve dünya çapında yayılmış 100’ü aşkın videosu olan ekip, filmi ödünç bir kamerayla çekmiş. Sıra “tıklatmaya” gelince de, kendi web sitelerine duyuru koymuşlar; tanıdıklarından başlamak üzere, e-posta gruplarına, forumlara duyurular yapmışlar; daha sonra Türkiye’nin önde gelen sitelerine reklam vermişler. Kısacası ekip, sadece reklam filmi değil, eksiksiz bir iletişim ve pazarlama çalışması yürütmüş.

Başka ödüller de var!
Yarışmada büyük ödül dışında mansiyon ödülleri de verildi.
En İyi Film:
- Hızlı ve Eğlenceli Bir Reklam – Burak Bakay http://yenibiris.sendeyolla.com/medyadetay.aspx?&tid=3&cid=57&id=61372
En İyi Müzik:
- Yenibiris.com En İyisi İçin – Abdürrahim Ünlü
http://yenibiris.sendeyolla.com/medyadetay.aspx?&tid=3&cid=57&id=64437
En İyi Animasyon:
- Bay Panik İş Arıyor – Kasım İyidiker
http://yenibiris.sendeyolla.com/medyadetay.aspx?&tid=3&cid=57&id=64853
En Orijinal Fikir:
- 150 Yıl Önce Bir İş Görüşmesi – Sinan Nehir
http://yenibiris.sendeyolla.com/medyadetay.aspx?&tid=3&cid=57&id=64460
En İyi Kolaj:
- Yeni Bir İş Yeni Bir Hayat mıdır? – Ali Osman Demirezen
http://yenibiris.sendeyolla.com/medyadetay.aspx?&tid=3&cid=57&id=61451

Bu kategorilerdeki en iyilere ödülleri verilmeden önce, o kategoride en beğenilen filmlerden oluşan gösterimler de yapıldı.

Kim, nasıl kazandı?
Katılımcılar, reklam filmini çekmek için gerekli ön koşulları okuduktan sonra, hazırladıkları videoları, Sen de Yolla’ya üye olarak http://yenibiris.sendeyolla.com adresi üzerinden İnternet’e yüklediler. Yarışma videoları 1 Haziran’dan itibaren yayına alınmaya başladı ve 30 Haziran’a kadar yayında kaldı. Bu süre içinde en çok tıklanan video, 50.000 YTL’lik para ödülünü kazandı.

Hiç yorum yok:

Dosyalar

9. kalkınma Planı.İş Planı.Kosgeb destekleri 1.Kosgeb destekleri 2.Kosgeb arge destekleri.Kosgeb Tekmerleri.Motivasyon.Hayaller.Tübitak teydeb destekleri.Oslo Klavuzu Işığında Yenilik.Frascati Klavuzu Işığında Ar-Ge.Problem Çözme Teknikleri.Proje Yönetimi.Toplam Kalite Yönetimi.Matriks Organizasyonlar.Fikri Mülkiyet Hakları.Marka nedir?.Marka başvurusu.Marka koruma.Bitki Islahçı Hakları.Patent Bilgisi.Verimlilk.6.çerçeve programı.Kobilerin 6.çerveve programına katılımı.6.çeçeve programında uluslararası işbirliği.
6.çerçeve programı projesi hazırlama .6.çerçeve programı projesi sunma ve değerlendirme.Finansal Analiz.Örnek Finansal Analiz.Finansal Başarısızlık.Sermaye Piyasası Kurumu.İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi.AB'ye Özel sektörün intibakı.AB Çevre Müktesebatı.Stratejik Planlama.Bilgi Toplumu Stratejisi.Tarım Stratejileri.Kriz Yönetimi .EU Lobbying.Bilgi ekonomisinin reddettikleri.Teknokentler.Bilgi Ekonomisi.E-Ticaret'e Davet.TİKA Teknik Yardım Projeleri.Fikri Mülkiyet Hakları.Proje Yönetimi.Endüstriyel Tasarım Tescili.Tübitak Proje Destek Süreci.Pazar Araştırması ve Planlaması.Örgüt Yönetimi.Makale Yazma.Bilimsel Araştırma Teknikleri.


Yurtdışı Pazarları
Azerbaycan. Moğolistan. Türkmenistan. Kırgızistan. Kazakistan. Özbekistan. Ukrayna. Moldava. Romanya. Gürcistan. Makedonya. Bosna-Hersek.


Vizyon 2023 Teknolojik Öngörüleri
Strateji Belgesi. Üretim. Tasarım. Savunma Havacılık Uzay. Nano. Mekatronik. Malzeme. Enerji ve Çevre. Biyoloji ve Genetik. Bilişim.

Genel Bilgiler

FELSEFE
Dinler Tarihi.Atatürkçülük.
BİLİM
TOPLUM Dunya ekonomi tarihi.GIDA ÇEVRE SAĞLIK TARIM Bitki Islahı.MALZEME TEKNOLOJİ Nano Teknoloji.Bilgisayar Ağ Temelleri.ENERJİ TAŞIMACILIK UZAY Yıldızların İç Yapısı ve Evrimi.
SANAT
ROL MÜZİK EDEBİYAT YEMEK Denizlerimizdeki Balıklar.
SPOR
YAZ KIŞ MÜCADELE