Saksıda meyve yetiştirme keyfi

Alara Fidan Üretim ve Pazarlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi üst yöneticisi (CEO) Yavuz Taner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehirleşmeyle birlikte doğadan uzaklaşan insanlara kendi evlerinde meyve yetiştirme olanağı sunduklarını söyledi. Vatandaşların saksılarda yetiştirilebilen ve boyları 1,5-2 metreyi geçmeyen bodur meyve fidanlarını alarak evlerinin balkon ve teraslarında dalından meyve yeme keyfi yaşadıklarını ifade eden Taner, bodur meyve ağaçlarının en önemli özelliklerinin küçük ebatlı olmaları ve erken yaşta meyve vermeleri olduğunu kaydetti. Taner, bodur fidanların çok doğurgan olduklarını ve küçük ağaçlarda bol miktarda meyve verdiklerini vurgulayarak, ''Çok çiçek açar, bol meyve verirler. Bu ağaçlar, dikildikten 2-3 yıl sonra meyve verir. Klasik ağaçların boyu ve kapladığı alan çok büyüktür ve ancak 6-7 yıl sonra meyve verirler'' dedi. Alara'nın kiraz, nektarin, kayısı, Japon eriği, elma, siyah incir, nar, Trabzon hurması, armut, ahududu, böğürtlen gibi türlerde bodur ağaçları bulunduğunu belirten Taner, firmanın 2008 Aralık ayı itibariyle saksılı meyveli ağaç portföyüne, yaban mersini, kumkuat ve bonzai nar türlerini de ekleyeceğini bildirdi. Taner, saksıda meyveli bodur ağaçlara özellikle İstanbul, Bursa, İzmir ve Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin her yerinden talep geldiğini ve taleplerin sürekli arttığına dikkati çekerek, vatandaşların ''www.alarafidan.com.tr'' adresli web sitesine girerek, meyve ağacı siparişi verebildiğini belirtti. Her boyuttaki saksılı bodur ağacın kargoyla vatandaşların evlerine kadar da gönderilebildiğini ifade eden Taner, ağaçların fiyatlarının tür, yaş, saksı boyutu ve ağaç ebadına göre değiştiğini söyledi. Taner, Alara fidanlarına açık köklü olarak dış pazardan gelen talebin de sürekli arttığını belirterek, şunları kaydetti: ''2008-2009 yılı fidan satış sezonu için hazırlıklar ziyaret ve görüşmeler yoğun şekilde devam etmektedir. Alara Fidanın Tarsus, Ceyhan, Antalya, Afyon, Bursa, Çanakkale bölgelerindeki meyve plantasyonlarında yetiştiriciliğini yaptığı meyvelerden kiraz, nektarin, Japon eriği ve elma çeşitleri ulusal süpermarketlerde ve Alara Fidan şirketine ait Bursa, Ezine, Antalya ve Tarsustaki meyve evlerinde satışa sunulmaktadır. Hedefimiz Alara Fidan olarak, her yıl yüzde 100 artış gösteren saksıda meyveli bodur ağaç projesini geliştirmektir. Ayrıca şirket bünyesindeki modern meyve plantasyonlarında artan üretimi, ulusal süpermarketlerde yüzde 100 miktar artışıyla gelişmeye devam ettirmektir.''

Hiç yorum yok:

Dosyalar

9. kalkınma Planı.İş Planı.Kosgeb destekleri 1.Kosgeb destekleri 2.Kosgeb arge destekleri.Kosgeb Tekmerleri.Motivasyon.Hayaller.Tübitak teydeb destekleri.Oslo Klavuzu Işığında Yenilik.Frascati Klavuzu Işığında Ar-Ge.Problem Çözme Teknikleri.Proje Yönetimi.Toplam Kalite Yönetimi.Matriks Organizasyonlar.Fikri Mülkiyet Hakları.Marka nedir?.Marka başvurusu.Marka koruma.Bitki Islahçı Hakları.Patent Bilgisi.Verimlilk.6.çerçeve programı.Kobilerin 6.çerveve programına katılımı.6.çeçeve programında uluslararası işbirliği.
6.çerçeve programı projesi hazırlama .6.çerçeve programı projesi sunma ve değerlendirme.Finansal Analiz.Örnek Finansal Analiz.Finansal Başarısızlık.Sermaye Piyasası Kurumu.İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi.AB'ye Özel sektörün intibakı.AB Çevre Müktesebatı.Stratejik Planlama.Bilgi Toplumu Stratejisi.Tarım Stratejileri.Kriz Yönetimi .EU Lobbying.Bilgi ekonomisinin reddettikleri.Teknokentler.Bilgi Ekonomisi.E-Ticaret'e Davet.TİKA Teknik Yardım Projeleri.Fikri Mülkiyet Hakları.Proje Yönetimi.Endüstriyel Tasarım Tescili.Tübitak Proje Destek Süreci.Pazar Araştırması ve Planlaması.Örgüt Yönetimi.Makale Yazma.Bilimsel Araştırma Teknikleri.


Yurtdışı Pazarları
Azerbaycan. Moğolistan. Türkmenistan. Kırgızistan. Kazakistan. Özbekistan. Ukrayna. Moldava. Romanya. Gürcistan. Makedonya. Bosna-Hersek.


Vizyon 2023 Teknolojik Öngörüleri
Strateji Belgesi. Üretim. Tasarım. Savunma Havacılık Uzay. Nano. Mekatronik. Malzeme. Enerji ve Çevre. Biyoloji ve Genetik. Bilişim.

Genel Bilgiler

FELSEFE
Dinler Tarihi.Atatürkçülük.
BİLİM
TOPLUM Dunya ekonomi tarihi.GIDA ÇEVRE SAĞLIK TARIM Bitki Islahı.MALZEME TEKNOLOJİ Nano Teknoloji.Bilgisayar Ağ Temelleri.ENERJİ TAŞIMACILIK UZAY Yıldızların İç Yapısı ve Evrimi.
SANAT
ROL MÜZİK EDEBİYAT YEMEK Denizlerimizdeki Balıklar.
SPOR
YAZ KIŞ MÜCADELE