Yeni Teknolojiler... Yeni Buluşlar......

Parlayan Golf Topu


Ses Geçirmeyen Pencereler

Çift camlar, pimapen, isocam,... vs yeni değil. Bu camlar standart camlara göre hem ısıyı daha iyi koruyorlar hem de sesi daha az geçiriyorlar. Sesin gelmesinin nedeni camın ince olmasından çok, camın titreyen bir yapısı olması. Sesi durdurmanın yolu, araştırmacılara göre, titreşimi önlemek. Bunun için yapılan bir çalışmada camın esnek olması sağlanmış. Eklenmiş özel parçalar sayesinde cam esneyerek titreşimi yani sesi önlüyormuş. bu parçaların transparanlaştırılması için çalışmalar devam ediyormuş ve görünen o ki 5 yıl içinde satışa çıkması öngörülüyormuş.

Kaydıraklı bina

Gizli elektrik prizi

Gizli olan priz değil, prize koyduğunuz. Priz görünümündeki bu saklama alanı, değerli eşyaları gizlemek için yapılmış.

Katlanabilir mangal

VeinViewer - Damar bulucu

Kan alırken yaşanan en büyük sıkıntı damarı bulamamaktır. Hemşirelerin en büyük sıkıntılarından birisi olan damar bulma işlemi için artık tehlikesiz bir yöntem var. Özel bir ışıkla damarların nerede olduğu hastayı delmeden görebilmek artık mümkün.

Kıyafetleri giymeden deneyin

New York'taki Bloomingdales dükkanında yeni bir teknoloji test ediliyor. Müşteriler aynanın önüne geçip istedikleri giysinin üzerlerinde nasıl durduğunu görebiliyorlar. Kıyafet denemeyi bir ölçüde hızlandıracak bu uygulama, 3 boyutlu kıyafet görsellerini ayna benzeri bir ekrana yansıtıyor, karşısına geçenler kıyafeti giymiş gibi kendilerini görüntüleyebiliyorlar.

Telefon açan bitkiler

NYU Üniversitesi'nin üzerinde çalıştığı çalışma, bitkilerin sahiplerini aramasına izin veriyor. Bitkiniz susuz kaldığında bunu belirlenmiş bir numarayı arayarak size haber veriyor. Belirlenmiş ses dosyası size dinletiliyor ve gelişmelerden haberiniz oluyor. Aslında çok basit olabilecek bu fikir, canlı ama konuşamayan bitkileri anlamak için oldukça enteresan bir yöntem.

Kurşun geçirmez ceket

Kurşun geçirmez ceket dendiğinde aklıma hep polislerin giydiği o kalın kıyafetler gelirdi. Fakat görünüşe göre artık bu kadar kaba ve hantal şeylere gerek yok. Bir çok bilim-kurgu filmi de gelişmelerin bu şekilde olacağını sanırım düşünememiş. Bu ceket, kurşun geçirmiyor, bıçaklanmayı önlüyor ve sadece 3 kilo.

Koltuklu alışveriş sepeti

İşten çıktınız çok yorgunsunuz, süpermarkete gidip alışveriş yapmanız gerekli. Yapmanız gereken tek şey bu alışveriş sepetinden edinmek. Neden mi? Resimde de görüldüğü gibi yorulduğunuzda oturup dinlenebiliyorsunuz...Tembel alışveriş severler için.

Kendini temizleyen kıyafetler

Amerikan ordusu için geliştirilmiş. Haftalarca yıkamanıza gerek olmayan özel bir kumaş. Bekarlar için iyi haber.

Philips'ten dijital boya

Lazer ışınlarıyla duvara ya da herhangi bir zemine çizim yada boyama yapma imkanı sunan bu ürün, resim sanatına teknolojik bir boyut kazandıracak gibi... Philips'ten.

Sihirli Mum

Japonlar, her şeyin teknolojisini geliştire dursun, bizler uzaktan da olsa takip etmekten ve hayret etmekten geri kalmıyoruz. Şimdi de LCD mum geliştirmişler. Yapmanız gereken sıradan bir mum yakmakla aynı, tabiiki özel bir kibritle ...

Uykuyu algılayan araba

Mercedez Benz, sürücünün uykusunu algılayan arabalar üretmeyi planlıyor. Geliştirme aşamasında. Uykuyu algılayınca ne oluyor diyorsanız, uykusuzluğu gidermenin tek yolu hala uyumak.

Kadınlar için koruma ceketi

Bayanları saldırılardan korumak için tasarlanmış bir ceket. Hemen elin altındaki kumandayla yönetilen bu ceket, kendisini tutana elektrik şoku veriyor.

Kurabiye bardağı

Hem kahveyi hem kurabiyeyi bir arada taşımak için yapılmış olmalı. Eğlenceli.

Isıtmalı pantolon

Sizi bilmiyorum ama kış aylarında beni sıkıntıya sokan detaylardan birisi sabah sıcak yorgandan çıkıp buz gibi pantolonu giymek. Bu pantolonda bacaklarınızı ve ellerinizi koruyan ısıtıcıları var. Uzaktan kontrol edebildiğiniz ısı kontrol kumandası işi daha bir kolaylaştırmış. Harika değil mi?

Büyüyen Ayakkabılar

Çocukların ayaklarının ne kadar büyüdüğü malum. Ne kadar sık ayakkabı almak gerektiği de. Inchworm isimli bir ayakkabı şirketi 3 numarayı aynı anda kapsayan bir ayakkabı(lar) yapmış.

Enteresan bir yatak

Çalışma masanız ve yatağınız. Enteresan değil mi?

Serinleme Zamanı

Kışın USB ile elimizi, ayağımızı sıcak tutan eldiven ve terlikler, kahvemizi ısıtan kupalardan sonra, işte asıl bu mevsimde gerekli olan bir ürün daha. Bu fanlı gömlek , USB 'den aldığı güçle fanı çalıştırıp sizi serinletiyor. Peki " benim USB takacak bir yerim yok ben bunu yolda yürürken de takacağım " diyorsanız o zaman dört adet kalem pil işinize yarayabilir. Tek sorun, çıkan ses ve gömleğinizin biraz kabarık durması olacaktır.

Tekerlekli sandalye kullananlar için araba

Tekerlekli sandalye kullanan insanların arabaya tek başlarlına binmesi çok zordur. Kendilerini sandalyeden kaldırarak yan tarafa atmaları gerekir. Sitenin dilinden tam olarak bu arabanın ne özellikleri olduğunu anlamak zor fakat pratik bir araç gibi görünüyor. Üstelik sevimli.

Isıtıcılı dağ kıyafeti

3 seviyeli ısıtıcı sunan bu kıyafet sayesinde, soğuk artık problem değil. Pille çalışan bu kıyafetin fiyatı biraz tuzlu ama (600USD) ama ileride soğuğu o kadar da dert etmeyeceğimize iyi bir işaret. Ne gerek var ki, 5 kat giyinirim demiyorsanız, iyi bir alternatif olduğu kesin.

El ısıtıcısı

Soğuk havada dışarıda oturuyorsunuz elleriniz doğal olarak üşüyor. İşte bu eldivenleri USB port'a takarak ellerinizi sıcak tutabiliyorsunuz.

Kar topu makinesi

Kartopu yaparken elinizin donmasından mı şikayetçisiniz. Yoksa hayır, ben eldiven kullanıyorum mu diyorsunuz? Peki eldiven kullandığınızda istediğiniz gibi kar toplarını şekillendirebiliyor musunuz? Eğer hem ellerim donmasın, hem de havada istediğim gibi dağılmadan giden kar topları yapmak isterim derseniz, bu alet tam size göre. Dondurma kaşığına benzeyen bu alet, hem çok sıkı hem de çok düzgün kar topları yapmanıza imkan veriyor.

El kullanmadan şemsiye

Elinizi kullanmadan taşıyabileceğiniz bir şemsiye. Birkaç kez elim doluyken gerçekten böyle bir şeye ihtiyaç duydum. Mesela eşinizin elini tutuyorsunuz, diğer elinizde çanta. Süper.

Anahtarı unutma derdine son

Artık anahtarımı unuttum, ah bu kapıyı açmak için gereken şifre neydi derdine son! Sadece parmağınızı göstererek kapınızı açabileceksiniz.Film sahneleri gerçek oldu diyebiliriz. Üstelik 25 tane ayrı parmak izi için hafızası var. Yanılgı ihtimali ise milyonda bir. Fikir çok yeni olmasa da teknoloji oldukça başarılı...

Makyaj gözlüğü

Çünkü gözlük gözünüzdeyken makyaj yapamazsınız, çıkardığınızda ise göremediğinizden yine makyaj yapamazsınız. Bu gözlük harika bir çözüm. İki gözünüz aynı numara olmasa bile, gözlüksüz yapmaktan daha iyi bir netice alınacağı kesin.

Uçak geliyor, açın ağzınızı

Çocukken anneannem beni uçak geliyor deyip kandırıp yedirmeye çalışırdı, hatırlıyorum. Ya da çok anlatıldı hatırladığımı sanıyorum.Daha inandırıcı bir yol bu olsa gerek.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Hey everybody! I'll stay by there and watch your discussion. I'm new to this sphere, but I'm really interested in it.

Adsız dedi ki...

Hi everybody! Great forum! I've found so much useful advice here.

Adsız dedi ki...

Thanks for sharing this useful info on this forum.

Adsız dedi ki...

buy tramadol tramadol hcl 50 mg tablet tev information - tramadol online tennessee

Dosyalar

9. kalkınma Planı.İş Planı.Kosgeb destekleri 1.Kosgeb destekleri 2.Kosgeb arge destekleri.Kosgeb Tekmerleri.Motivasyon.Hayaller.Tübitak teydeb destekleri.Oslo Klavuzu Işığında Yenilik.Frascati Klavuzu Işığında Ar-Ge.Problem Çözme Teknikleri.Proje Yönetimi.Toplam Kalite Yönetimi.Matriks Organizasyonlar.Fikri Mülkiyet Hakları.Marka nedir?.Marka başvurusu.Marka koruma.Bitki Islahçı Hakları.Patent Bilgisi.Verimlilk.6.çerçeve programı.Kobilerin 6.çerveve programına katılımı.6.çeçeve programında uluslararası işbirliği.
6.çerçeve programı projesi hazırlama .6.çerçeve programı projesi sunma ve değerlendirme.Finansal Analiz.Örnek Finansal Analiz.Finansal Başarısızlık.Sermaye Piyasası Kurumu.İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi.AB'ye Özel sektörün intibakı.AB Çevre Müktesebatı.Stratejik Planlama.Bilgi Toplumu Stratejisi.Tarım Stratejileri.Kriz Yönetimi .EU Lobbying.Bilgi ekonomisinin reddettikleri.Teknokentler.Bilgi Ekonomisi.E-Ticaret'e Davet.TİKA Teknik Yardım Projeleri.Fikri Mülkiyet Hakları.Proje Yönetimi.Endüstriyel Tasarım Tescili.Tübitak Proje Destek Süreci.Pazar Araştırması ve Planlaması.Örgüt Yönetimi.Makale Yazma.Bilimsel Araştırma Teknikleri.


Yurtdışı Pazarları
Azerbaycan. Moğolistan. Türkmenistan. Kırgızistan. Kazakistan. Özbekistan. Ukrayna. Moldava. Romanya. Gürcistan. Makedonya. Bosna-Hersek.


Vizyon 2023 Teknolojik Öngörüleri
Strateji Belgesi. Üretim. Tasarım. Savunma Havacılık Uzay. Nano. Mekatronik. Malzeme. Enerji ve Çevre. Biyoloji ve Genetik. Bilişim.

Genel Bilgiler

FELSEFE
Dinler Tarihi.Atatürkçülük.
BİLİM
TOPLUM Dunya ekonomi tarihi.GIDA ÇEVRE SAĞLIK TARIM Bitki Islahı.MALZEME TEKNOLOJİ Nano Teknoloji.Bilgisayar Ağ Temelleri.ENERJİ TAŞIMACILIK UZAY Yıldızların İç Yapısı ve Evrimi.
SANAT
ROL MÜZİK EDEBİYAT YEMEK Denizlerimizdeki Balıklar.
SPOR
YAZ KIŞ MÜCADELE