Yeni fikirlerin finans platformu "Aklım Fikrim Merkezi" açıldı

İSTANBUL - Yeni fikirlere destek olmak amacıyla "Aklım Fikrim Merkezi" kuruldu. Anel Grup tarafından gerçekleştirilen, ürünü, prototipi ve fikri olan herkesi finans ve yol gösterme açısından destekleyecek olan Aklım Fikrim Merkezi ilk aşamada telekomünikasyon, savunma teknolojileri, enerji ve sağlık alanlarındaki projelere destek verecek.

Yenilikçi fikir ve üretim platformu olarak tanımlanan Aklım Fikrim Merkezi İstanbul'da basına tanıtıldı. Anel Tech Yönetim Kurulu Üyesi Genel Müdür Suat Baysan, projenin altı aydır gündemlerinde yer aldığını belirterek, "Türkiye'de girişimciye, yenilikçiliğe ve araştırmaya çok az pay ayrılıyor. Türkiye'de yılda 300 patent başvurusu oluyor. Bu sayı oldukça az. 2013 yılında patent başvurumuzu yılda 300'lerden 120 bin'lere çıkartmayı hedefliyoruz" dedi.

Türkiye'deki bilim insanı sayısının Avrupa'nın çok altında olduğunu dile getiren Baysan, bilim insanı sayısını 2010 yılı itibariyle 50 bine çıkartmayı hedeflediklerini bildirdi.

Baysan, araştırma, geliştirme ve yenilikçilik konusunda, Türkiye'de özellikle süreçlerin doğru yönetilmediğini söyleyerek, Aklım Fikrim Merkezi'yle AR-GE süreçlerinde Türkiye'ye katma değer sağlamak amacında olduklarını kaydetti.

Merkeze gelen projelerin patentlenebilecek, uç teknolojilerde kimsenin denemediği, benzersiz ve yenilikçi ürünler olmasını istediklerini ifade eden Baysan, "Bu yıl en az 200 proje başvurusu bekliyoruz. 1 yılda en azından 10 projeye patent vermeyi hedefliyoruz. Projeye, gidişine göre 5-7 milyon YTL kaynak aktarılacak. Bunun dışında kamu, özel kuruluş ve yurtdışı kaynaklardan da faydalanılacak" diye konuştu.

Anel Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Çelikel de Türkiye'nin bilim toplumu olma yolunda ilerlediğini, ancak henüz amacına ulaşamadığını belirterek, "İlk etapta telekom, savunma, sağlık ve enerji alanlarındaki projelere destek vereceğiz. Bu projenin gerçekleşmesi için üniversite - sanayi işbirliğinin olması gerekli. Bunu sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

Küçük girişimcinin elinden tutulacak

İnterpro Yönetim Kurulu Üyesi Genel Müdür Zafer Kurdakul ise yeni projelerin Türkiye'de genellikle küçük girişimciler tarafından yapıldığını söyleyerek, "Küçük girişimcilerin piyasa ve ürün geliştirme gibi pazarda olup bitenden pek haberi yok. Onun için birilerinin küçük girişimcilerin ellerinden tutup onlara yol göstermesi gerekli. Aklım Fikrim Merkezi bunu gerçekleştirecek. Yol gÖsterecek" diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Dosyalar

9. kalkınma Planı.İş Planı.Kosgeb destekleri 1.Kosgeb destekleri 2.Kosgeb arge destekleri.Kosgeb Tekmerleri.Motivasyon.Hayaller.Tübitak teydeb destekleri.Oslo Klavuzu Işığında Yenilik.Frascati Klavuzu Işığında Ar-Ge.Problem Çözme Teknikleri.Proje Yönetimi.Toplam Kalite Yönetimi.Matriks Organizasyonlar.Fikri Mülkiyet Hakları.Marka nedir?.Marka başvurusu.Marka koruma.Bitki Islahçı Hakları.Patent Bilgisi.Verimlilk.6.çerçeve programı.Kobilerin 6.çerveve programına katılımı.6.çeçeve programında uluslararası işbirliği.
6.çerçeve programı projesi hazırlama .6.çerçeve programı projesi sunma ve değerlendirme.Finansal Analiz.Örnek Finansal Analiz.Finansal Başarısızlık.Sermaye Piyasası Kurumu.İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi.AB'ye Özel sektörün intibakı.AB Çevre Müktesebatı.Stratejik Planlama.Bilgi Toplumu Stratejisi.Tarım Stratejileri.Kriz Yönetimi .EU Lobbying.Bilgi ekonomisinin reddettikleri.Teknokentler.Bilgi Ekonomisi.E-Ticaret'e Davet.TİKA Teknik Yardım Projeleri.Fikri Mülkiyet Hakları.Proje Yönetimi.Endüstriyel Tasarım Tescili.Tübitak Proje Destek Süreci.Pazar Araştırması ve Planlaması.Örgüt Yönetimi.Makale Yazma.Bilimsel Araştırma Teknikleri.


Yurtdışı Pazarları
Azerbaycan. Moğolistan. Türkmenistan. Kırgızistan. Kazakistan. Özbekistan. Ukrayna. Moldava. Romanya. Gürcistan. Makedonya. Bosna-Hersek.


Vizyon 2023 Teknolojik Öngörüleri
Strateji Belgesi. Üretim. Tasarım. Savunma Havacılık Uzay. Nano. Mekatronik. Malzeme. Enerji ve Çevre. Biyoloji ve Genetik. Bilişim.

Genel Bilgiler

FELSEFE
Dinler Tarihi.Atatürkçülük.
BİLİM
TOPLUM Dunya ekonomi tarihi.GIDA ÇEVRE SAĞLIK TARIM Bitki Islahı.MALZEME TEKNOLOJİ Nano Teknoloji.Bilgisayar Ağ Temelleri.ENERJİ TAŞIMACILIK UZAY Yıldızların İç Yapısı ve Evrimi.
SANAT
ROL MÜZİK EDEBİYAT YEMEK Denizlerimizdeki Balıklar.
SPOR
YAZ KIŞ MÜCADELE