Erkunt, 1 dönüm arazide 0.75 litre yakıt kullandı


Erkunt Tarım Makineleri tarafından üretilen Türkiye'nin ilk yerli tasarım traktörlerinin yakıt tasarrufu sağladığı noter tarafından onaylandı.

Tarım Makine ve Aletleri Test Genel Müdürlüğü ve Sincan 2. Noter'i huzurunda geçtiğimiz günlerde yapılan mazot testinde sağladığı yüzde 40'a varan oranlarda yakıt tasarrufu onaylanırken, Erkunt marka traktörlerle 1 dönümlük arazi 8 dakika 48 saniyede sadece 0.75 litre yakıt harcanarak sürüldü.

Erkunt Tarım Makineleri Genel Müdür'ü Zeynep Erkunt Armağan, yakıt tasarrufu konusundaki iddialarını belgelediklerini söyledi. Çiftçilere ürettikleri traktörlerinin tanıtımını yaparken, sağladıkları yakıt tasarrufunun önemine değendiklerini belirten Armağan, şunları söyledi:

Ancak zaman zaman sevgili çiftçilerimizden '1 dönümde ne kadar mazot yaktığının çalışması varsa bize gösterin' talepleri alınca, haklı isteklerini, noter huzurunda yapacağımız bir testle karşılayalım istedik. Ve iddiamızın ispatını da gerçekleştirmiş olduk. 1 dönümde 0,75 litre mazot tüketimi, gerçekten Türk çiftçisine büyük katkı sağlayacak bir avantajdır. Hele ki mazotun bu kadar pahalı olduğu bir ülkede.

Firmamız; ERKUNT TARIM MAKİNALARI SANAYİİ. A.Ş. , bir ERKUNT GRUBU şirketidir.

Ankara Sincan Organize Sanayi Bölgesinde toplam 32.269 m2 açık alan üzerine kurulu fabrikamızda , Türkiye'nin tamamı yerli sermaye ile Türk Mühendisleri tarafından tasarlanmış ilk traktörleri üretilmektedir. Traktör üretimine 2004 yılı Eylül ayında başlanmıştır. Şirketimizin 2.üretim yıldönümünde ilk ihracat bağlantısı yapılmış ve içinde bulunduğumuz sektörde, bir ilke daha imza atılarak Bulgaristan'a, Azerbaycan'a ve Macaristan'a distribütörlük verilmiştir.

ERKUNT traktörleri bu kısa süre içerisinde, yüksek performansı ve düşük yakıt tüketimi ile Türk çiftçisine kendisini kabul ettirmiştir. Üretime ilk başladığında 2 model ile pazara açılan firmamız, gelen yoğun talep üzerine bugün 5 farklı model ve 15 tip traktörü paha biçilmez Türk toprağı ile buluşturmuştur.

26/09/2006 Tarihinde TSE-ISO-EN 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi almaya hak kazanmış olan firmamız , Türkiye'de ve Dünyada, kaliteli ürünleri ile adını duyurmaya, hızla büyümeye, genç ve dinamik kadrosu ile Türkiye'de ilklere imza atmaya devam edecektir.

Hiç yorum yok:

Yayınlananlar

Dosyalar

9. kalkınma Planı.İş Planı.Kosgeb destekleri 1.Kosgeb destekleri 2.Kosgeb arge destekleri.Kosgeb Tekmerleri.Motivasyon.Hayaller.Tübitak teydeb destekleri.Oslo Klavuzu Işığında Yenilik.Frascati Klavuzu Işığında Ar-Ge.Problem Çözme Teknikleri.Proje Yönetimi.Toplam Kalite Yönetimi.Matriks Organizasyonlar.Fikri Mülkiyet Hakları.Marka nedir?.Marka başvurusu.Marka koruma.Bitki Islahçı Hakları.Patent Bilgisi.Verimlilk.6.çerçeve programı.Kobilerin 6.çerveve programına katılımı.6.çeçeve programında uluslararası işbirliği.
6.çerçeve programı projesi hazırlama .6.çerçeve programı projesi sunma ve değerlendirme.Finansal Analiz.Örnek Finansal Analiz.Finansal Başarısızlık.Sermaye Piyasası Kurumu.İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi.AB'ye Özel sektörün intibakı.AB Çevre Müktesebatı.Stratejik Planlama.Bilgi Toplumu Stratejisi.Tarım Stratejileri.Kriz Yönetimi .EU Lobbying.Bilgi ekonomisinin reddettikleri.Teknokentler.Bilgi Ekonomisi.E-Ticaret'e Davet.TİKA Teknik Yardım Projeleri.Fikri Mülkiyet Hakları.Proje Yönetimi.Endüstriyel Tasarım Tescili.Tübitak Proje Destek Süreci.Pazar Araştırması ve Planlaması.Örgüt Yönetimi.Makale Yazma.Bilimsel Araştırma Teknikleri.


Yurtdışı Pazarları
Azerbaycan. Moğolistan. Türkmenistan. Kırgızistan. Kazakistan. Özbekistan. Ukrayna. Moldava. Romanya. Gürcistan. Makedonya. Bosna-Hersek.


Vizyon 2023 Teknolojik Öngörüleri
Strateji Belgesi. Üretim. Tasarım. Savunma Havacılık Uzay. Nano. Mekatronik. Malzeme. Enerji ve Çevre. Biyoloji ve Genetik. Bilişim.

Genel Bilgiler

FELSEFE
Dinler Tarihi.Atatürkçülük.
BİLİM
TOPLUM Dunya ekonomi tarihi.GIDA ÇEVRE SAĞLIK TARIM Bitki Islahı.MALZEME TEKNOLOJİ Nano Teknoloji.Bilgisayar Ağ Temelleri.ENERJİ TAŞIMACILIK UZAY Yıldızların İç Yapısı ve Evrimi.
SANAT
ROL MÜZİK EDEBİYAT YEMEK Denizlerimizdeki Balıklar.
SPOR
YAZ KIŞ MÜCADELE