Google'dan yeni tarayıcı

Google, Internet Explorer ve Firefox'a rakip bedava bir internet tarayıcısını bugün piyasaya sürüyor.

Google logo
Yeni tarayıcını adı Chrome.

Tarayıcının, grafik ve multimedya ağırlıklı yeni kuşak siteleri en hızlı şekilde ekrana getirmek üzere tasarlandığı belirtiliyor.

Chrome adı verilen tarayıcı, deneme aşamasında 100 ülkede Windows yüklü bilgisayarlarda kullanılabilecek.

Bunu Mac ve Linux versiyonları izleyecek.

Google yöneticilerinden Sundar Pichai, web güncesinde bu konuda "Tarayıcıyı sıfırdan tasarlamamız gerektiğini anladık" diyor.

Yeni tarayıcı, Google'a kendi hazırlamakta olduğu Picasa ya da Haritalar gibi gelişkin internet programlarını kullandırma fırsatı da verecek.

Geleneksel internet tarayıcıları bu yeni programları göstermekte zorluk çekiyordu.

Sundar Pichai "Yalnızca bir tarayıcıya değil, internet sayfaları ve programları için modern bir platforma ihtiyacımız var. İşte bu platformu yaratmaya çalıştık" diye yazdı.

Microsoft'a ait İnternet Explorer programı, halen web tarayıcı piyasasının yüzde 80'ine hakim.

Bu hakimiyete ilk darbeyi, bir başka bedava yazılım olan Firefox vurmuştu.

Hiç yorum yok:

Yayınlananlar

Dosyalar

9. kalkınma Planı.İş Planı.Kosgeb destekleri 1.Kosgeb destekleri 2.Kosgeb arge destekleri.Kosgeb Tekmerleri.Motivasyon.Hayaller.Tübitak teydeb destekleri.Oslo Klavuzu Işığında Yenilik.Frascati Klavuzu Işığında Ar-Ge.Problem Çözme Teknikleri.Proje Yönetimi.Toplam Kalite Yönetimi.Matriks Organizasyonlar.Fikri Mülkiyet Hakları.Marka nedir?.Marka başvurusu.Marka koruma.Bitki Islahçı Hakları.Patent Bilgisi.Verimlilk.6.çerçeve programı.Kobilerin 6.çerveve programına katılımı.6.çeçeve programında uluslararası işbirliği.
6.çerçeve programı projesi hazırlama .6.çerçeve programı projesi sunma ve değerlendirme.Finansal Analiz.Örnek Finansal Analiz.Finansal Başarısızlık.Sermaye Piyasası Kurumu.İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi.AB'ye Özel sektörün intibakı.AB Çevre Müktesebatı.Stratejik Planlama.Bilgi Toplumu Stratejisi.Tarım Stratejileri.Kriz Yönetimi .EU Lobbying.Bilgi ekonomisinin reddettikleri.Teknokentler.Bilgi Ekonomisi.E-Ticaret'e Davet.TİKA Teknik Yardım Projeleri.Fikri Mülkiyet Hakları.Proje Yönetimi.Endüstriyel Tasarım Tescili.Tübitak Proje Destek Süreci.Pazar Araştırması ve Planlaması.Örgüt Yönetimi.Makale Yazma.Bilimsel Araştırma Teknikleri.


Yurtdışı Pazarları
Azerbaycan. Moğolistan. Türkmenistan. Kırgızistan. Kazakistan. Özbekistan. Ukrayna. Moldava. Romanya. Gürcistan. Makedonya. Bosna-Hersek.


Vizyon 2023 Teknolojik Öngörüleri
Strateji Belgesi. Üretim. Tasarım. Savunma Havacılık Uzay. Nano. Mekatronik. Malzeme. Enerji ve Çevre. Biyoloji ve Genetik. Bilişim.

Genel Bilgiler

FELSEFE
Dinler Tarihi.Atatürkçülük.
BİLİM
TOPLUM Dunya ekonomi tarihi.GIDA ÇEVRE SAĞLIK TARIM Bitki Islahı.MALZEME TEKNOLOJİ Nano Teknoloji.Bilgisayar Ağ Temelleri.ENERJİ TAŞIMACILIK UZAY Yıldızların İç Yapısı ve Evrimi.
SANAT
ROL MÜZİK EDEBİYAT YEMEK Denizlerimizdeki Balıklar.
SPOR
YAZ KIŞ MÜCADELE