Bütçeleme-3

Bütçeleme çalışmaları burada izah edileceği üzere başlıca beş aşamada tamamlanabilir;

1. Satış Hasılatının Tahmin Edilmesi

Yapılacak bütçeleme çalışmasının ilk ve en önemli kısmını oluşturmakta olan Satış hasılatının tahmini, satış yöneticisi ve çalışanlarının geçmiş tecrübeleri, öngörülen fiyat politikası, makro ekonominin ve sektörün göstereceği kondisyonun tahmini ve rekabetin boyutuna göre oluşturulmaktadır.

Yapılan satış tahmini, üretim tahminini, gelirlerin tahminini ve değişken maliyetleri doğrudan etkilemektedir. Bu etkileşimi şekildeki kırmızı oklarla izleyebilmekteyiz.

Satış bütçesinin başlangıç noktası olan satış tahminlerinde bulunmak, çok çeşitli kriterin sözkonusu olduğu bu aşamada, defalarca revizyon yapmak ve alternatif senaryolar hazırlamak gerekebilmekte.

Qualis Budget ile bütçe sorumlusu ürün ve satıcı bazına kadar ayrıntılı olarak satış tahminleri yapabilmekte, bu sayede hedeflerini ürün bazında tayin edebildiği gibi, fiyat politikasınıda dönemler itibariyle hedefleyebilmektedir.

Revizyon ve senaryo seçenekleri ile tahminler güncellenebilir ve alternatif satış politikaları oluşturulabilir. Dinamik bir rekabet ortamında statik bir bütçe yerine, güncellenebilen ve politika değişikliğine gidilebilme olanağı sağlanmaktadır.



2. Üretim, Üretim Maliyeti ve Faaliyet Giderlerinin Bütçelenmesi

Bu kısımda yapılacak olan bütçeleme çalışmaları, doğrudan planlanmış olan satış tahmininden etkilenmektedir ve geçmiş tecrübelere göre oluşturulabilmektedir. Üretim teknolojisindeki veya faaliyet yaklaşımındaki geçen yıllara göre olan değişikliklerin, bütçe çalışması esnasında dikkate alınması gerekmektedir.

Qualis Budget’in sağlamış olduğu formülasyon özelliği, burada bütçelenecek olan kalemlerin tanımlanacak olan bir formülasyon sayesinde satış tahminleri ile ilişkilendirilebilinir.

3. Bütçelenmiş Gelir Tablosu

Bu aşamada yapılmakta olan bütçeleme çalışması, önceki iki aşamadaki çalışmalarda öngörülen gelir ve giderlerin belirlenmesi sonucu kar ve vergi matrahının tespit edilmesine yönelik çalışma yapılan kısmı oluşturmaktadır.

Gelir tablosunun bütçelenme çalışması esnasındaki etkileşimini, şekilde yeşil oklar ile izleyebilmekteyiz.

Qualis Budget ile yapılan bütçe tahminleri neticesinde tahmini Gelir Tablosu raporlar kısmından alınabilmekte, gerçekleşen dönemler ile de bu tablo güncellenmektedir.

Hiç yorum yok:

Yayınlananlar

Dosyalar

9. kalkınma Planı.İş Planı.Kosgeb destekleri 1.Kosgeb destekleri 2.Kosgeb arge destekleri.Kosgeb Tekmerleri.Motivasyon.Hayaller.Tübitak teydeb destekleri.Oslo Klavuzu Işığında Yenilik.Frascati Klavuzu Işığında Ar-Ge.Problem Çözme Teknikleri.Proje Yönetimi.Toplam Kalite Yönetimi.Matriks Organizasyonlar.Fikri Mülkiyet Hakları.Marka nedir?.Marka başvurusu.Marka koruma.Bitki Islahçı Hakları.Patent Bilgisi.Verimlilk.6.çerçeve programı.Kobilerin 6.çerveve programına katılımı.6.çeçeve programında uluslararası işbirliği.
6.çerçeve programı projesi hazırlama .6.çerçeve programı projesi sunma ve değerlendirme.Finansal Analiz.Örnek Finansal Analiz.Finansal Başarısızlık.Sermaye Piyasası Kurumu.İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi.AB'ye Özel sektörün intibakı.AB Çevre Müktesebatı.Stratejik Planlama.Bilgi Toplumu Stratejisi.Tarım Stratejileri.Kriz Yönetimi .EU Lobbying.Bilgi ekonomisinin reddettikleri.Teknokentler.Bilgi Ekonomisi.E-Ticaret'e Davet.TİKA Teknik Yardım Projeleri.Fikri Mülkiyet Hakları.Proje Yönetimi.Endüstriyel Tasarım Tescili.Tübitak Proje Destek Süreci.Pazar Araştırması ve Planlaması.Örgüt Yönetimi.Makale Yazma.Bilimsel Araştırma Teknikleri.


Yurtdışı Pazarları
Azerbaycan. Moğolistan. Türkmenistan. Kırgızistan. Kazakistan. Özbekistan. Ukrayna. Moldava. Romanya. Gürcistan. Makedonya. Bosna-Hersek.


Vizyon 2023 Teknolojik Öngörüleri
Strateji Belgesi. Üretim. Tasarım. Savunma Havacılık Uzay. Nano. Mekatronik. Malzeme. Enerji ve Çevre. Biyoloji ve Genetik. Bilişim.

Genel Bilgiler

FELSEFE
Dinler Tarihi.Atatürkçülük.
BİLİM
TOPLUM Dunya ekonomi tarihi.GIDA ÇEVRE SAĞLIK TARIM Bitki Islahı.MALZEME TEKNOLOJİ Nano Teknoloji.Bilgisayar Ağ Temelleri.ENERJİ TAŞIMACILIK UZAY Yıldızların İç Yapısı ve Evrimi.
SANAT
ROL MÜZİK EDEBİYAT YEMEK Denizlerimizdeki Balıklar.
SPOR
YAZ KIŞ MÜCADELE