2006’nın patent şampiyonu: IBM

IBM, 2006 yılında 3.621 yeni patentle, ABD’nin en fazla patent alan şirketi oldu. En çok patent alan şirketler sıralamasındaki liderliğini üst üste 14 yıldır sürdüren IBM, 2006 yılında en yakın rakibinden 1.170 adet daha fazla patent almayı başardı.

IBM’in 2006 yılında aldığı patentlerin 1.200’ünün donanımla, 780’inin araştırma konularıyla ve 740’ının yazılımla ilgili olduğu açıklandı.IBM’in 2006’daki patentleri, hibrid araçların elektrik kullanımlarını artıracak yeni teknolojiler, arama motorlarının buldukları siteleri virüslere karşı otomatik olarak taraması, kredi kartlarının RFID teknolojisiyle daha da güvenli hale getirilmesi, telefonların, aranılan kişiyi bulunduğu mekana göre cep ya da sabit hattından bulması gibi farklı alanlarda yoğunlaşıyor.

Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Tescil Ofisi’nin (United States Patent and Trademark Office –USPTO), 2006 yılı içinde verdiği toplam patent sayısı ise 172.771 olarak gerçekleşti.

Kaynak: www.hurriyet.com.tr

Hiç yorum yok:

Yayınlananlar

Dosyalar

9. kalkınma Planı.İş Planı.Kosgeb destekleri 1.Kosgeb destekleri 2.Kosgeb arge destekleri.Kosgeb Tekmerleri.Motivasyon.Hayaller.Tübitak teydeb destekleri.Oslo Klavuzu Işığında Yenilik.Frascati Klavuzu Işığında Ar-Ge.Problem Çözme Teknikleri.Proje Yönetimi.Toplam Kalite Yönetimi.Matriks Organizasyonlar.Fikri Mülkiyet Hakları.Marka nedir?.Marka başvurusu.Marka koruma.Bitki Islahçı Hakları.Patent Bilgisi.Verimlilk.6.çerçeve programı.Kobilerin 6.çerveve programına katılımı.6.çeçeve programında uluslararası işbirliği.
6.çerçeve programı projesi hazırlama .6.çerçeve programı projesi sunma ve değerlendirme.Finansal Analiz.Örnek Finansal Analiz.Finansal Başarısızlık.Sermaye Piyasası Kurumu.İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi.AB'ye Özel sektörün intibakı.AB Çevre Müktesebatı.Stratejik Planlama.Bilgi Toplumu Stratejisi.Tarım Stratejileri.Kriz Yönetimi .EU Lobbying.Bilgi ekonomisinin reddettikleri.Teknokentler.Bilgi Ekonomisi.E-Ticaret'e Davet.TİKA Teknik Yardım Projeleri.Fikri Mülkiyet Hakları.Proje Yönetimi.Endüstriyel Tasarım Tescili.Tübitak Proje Destek Süreci.Pazar Araştırması ve Planlaması.Örgüt Yönetimi.Makale Yazma.Bilimsel Araştırma Teknikleri.


Yurtdışı Pazarları
Azerbaycan. Moğolistan. Türkmenistan. Kırgızistan. Kazakistan. Özbekistan. Ukrayna. Moldava. Romanya. Gürcistan. Makedonya. Bosna-Hersek.


Vizyon 2023 Teknolojik Öngörüleri
Strateji Belgesi. Üretim. Tasarım. Savunma Havacılık Uzay. Nano. Mekatronik. Malzeme. Enerji ve Çevre. Biyoloji ve Genetik. Bilişim.

Genel Bilgiler

FELSEFE
Dinler Tarihi.Atatürkçülük.
BİLİM
TOPLUM Dunya ekonomi tarihi.GIDA ÇEVRE SAĞLIK TARIM Bitki Islahı.MALZEME TEKNOLOJİ Nano Teknoloji.Bilgisayar Ağ Temelleri.ENERJİ TAŞIMACILIK UZAY Yıldızların İç Yapısı ve Evrimi.
SANAT
ROL MÜZİK EDEBİYAT YEMEK Denizlerimizdeki Balıklar.
SPOR
YAZ KIŞ MÜCADELE