"Uluslararası Buluş Yarışması” sonuçları açıklandı...



Kocaeli Sanayi Odası (KSO), Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü (GYTE) Rektörlüğü ve Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Rektörlüğü işbirliği ile her iki yılda bir gerçekleştirilen ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen Yarışmaya 42 buluş ile başvuru yapılmış, Teknik Komite tarafından yapılan değerlendirmede 7 adet buluş ön elemeyi geçmiştir.

28 Kasım 2006 tarihinde KSO’da gerçekleştirilen Jüri Toplantısında ön elemeyi geçen buluşların sahipleri Jüriye buluşlarını sunma fırsatı buldular ve Jüri yaptığı son değerlendirmede 2 adet buluşu üçüncülük ve 5 adet buluşu ise mansiyon ödülüne layık gördü.

Uluslararası Buluş Yarışması” sonuçları 29 Kasım 2006 tarihinde saat 17.00’da Kocaeli Sanayi Odası’nda düzenlenen Ödül Töreninde açıklandı.
Tören Kocaeli Valisi Gökhan Sözer’in, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Alinur Büyükaksoy’un, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sezer Ş. Komsuoğlu’nun ve KSO Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Kanbak’ın Açılış konuşmaları ile başladı
Açılış konuşmalarından sonra konuk konuşmacı olarak katılan ve yarattığı Porof. Zihni Sinir karakteriyle tanınan, teknoloji tutkunu, karikatürist ve tasarımcısı İrfan Sayar’ın konuşmasının ardından Ödül Törenine geçildi.

MANSİYON VE ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLLERİ

Yüksek Başarımlı Çift Polarize Çok Boyutlu Elektromanyetik Vektör Sensör Anten Dizileri
İsimli buluşu ile Dr. Özgür Ertuğ,

ROBOTÜRK SA-2 Örümcek Robot

isimli buluşu ile Servet Soygüder,

Oksijen ile Boru Kesişim Profillerinin Tam Otomatik Kesme Makinesi

isimli buluşu ile Cüneyt Oysu,

Güvenli Sürüş Sistemi

isimli buluşu ile Ahmet Uysal

Tüp Bucky Takip Sistemi

isimli buluşu ile Umut Öndin Mansiyon Ödülü aldılar.

Mobil Alışveriş Noktası

isimli buluşu ile Dr. Mahmut Ş. Sağıroğlu, Dr. M. Oğuzhan Külekçi, Yüksek Mühendis Ali Sait Yavuz ve

Elektronik Devrelerin Mekanik Hareketi Algılamasını Sağlayan Yeni Bir Metot ve Bu Metodu Kullanan Tuş Takımı

isimli buluşu ile Koray Özer 3.lük ödülü aldılar.

Ödül Töreninde Ödüller Buluş sahiplerine Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Alinur Büyükaksoy, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sezer Ş. Komsuoğlu, KSO Meclis Başkanı Hasan Pak ve KSO Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Kanbak tarafından verildi.

Törenin ardından Sergi açılışı yapıldı. Sergiye birer stantla katılan Buluş Sahipleri buluşlarının prototiplerini sergilediler.

Hiç yorum yok:

Yayınlananlar

Dosyalar

9. kalkınma Planı.İş Planı.Kosgeb destekleri 1.Kosgeb destekleri 2.Kosgeb arge destekleri.Kosgeb Tekmerleri.Motivasyon.Hayaller.Tübitak teydeb destekleri.Oslo Klavuzu Işığında Yenilik.Frascati Klavuzu Işığında Ar-Ge.Problem Çözme Teknikleri.Proje Yönetimi.Toplam Kalite Yönetimi.Matriks Organizasyonlar.Fikri Mülkiyet Hakları.Marka nedir?.Marka başvurusu.Marka koruma.Bitki Islahçı Hakları.Patent Bilgisi.Verimlilk.6.çerçeve programı.Kobilerin 6.çerveve programına katılımı.6.çeçeve programında uluslararası işbirliği.
6.çerçeve programı projesi hazırlama .6.çerçeve programı projesi sunma ve değerlendirme.Finansal Analiz.Örnek Finansal Analiz.Finansal Başarısızlık.Sermaye Piyasası Kurumu.İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi.AB'ye Özel sektörün intibakı.AB Çevre Müktesebatı.Stratejik Planlama.Bilgi Toplumu Stratejisi.Tarım Stratejileri.Kriz Yönetimi .EU Lobbying.Bilgi ekonomisinin reddettikleri.Teknokentler.Bilgi Ekonomisi.E-Ticaret'e Davet.TİKA Teknik Yardım Projeleri.Fikri Mülkiyet Hakları.Proje Yönetimi.Endüstriyel Tasarım Tescili.Tübitak Proje Destek Süreci.Pazar Araştırması ve Planlaması.Örgüt Yönetimi.Makale Yazma.Bilimsel Araştırma Teknikleri.


Yurtdışı Pazarları
Azerbaycan. Moğolistan. Türkmenistan. Kırgızistan. Kazakistan. Özbekistan. Ukrayna. Moldava. Romanya. Gürcistan. Makedonya. Bosna-Hersek.


Vizyon 2023 Teknolojik Öngörüleri
Strateji Belgesi. Üretim. Tasarım. Savunma Havacılık Uzay. Nano. Mekatronik. Malzeme. Enerji ve Çevre. Biyoloji ve Genetik. Bilişim.

Genel Bilgiler

FELSEFE
Dinler Tarihi.Atatürkçülük.
BİLİM
TOPLUM Dunya ekonomi tarihi.GIDA ÇEVRE SAĞLIK TARIM Bitki Islahı.MALZEME TEKNOLOJİ Nano Teknoloji.Bilgisayar Ağ Temelleri.ENERJİ TAŞIMACILIK UZAY Yıldızların İç Yapısı ve Evrimi.
SANAT
ROL MÜZİK EDEBİYAT YEMEK Denizlerimizdeki Balıklar.
SPOR
YAZ KIŞ MÜCADELE